19.06.2015, 22:55

Թթու վարունգը զարմացրել է գիտնականներին իր օգտակար հատկանիշներով

The Independent-ը հայտնում է. որ թթու վարունգը զարմացրել է ամերիկացի գիտնականներին` իր օգտակար կողմերով:

 

Մերիլենդի համալսարանի հետազոտողները Psychiatry Research հանդեսում հրապարակել են իրենց ուսումնասիրության արդյունքը, որի համաձայն՝ առհասարակ թթու մթերքները և սոցիալական բնույթի նեղվածությունը փոխկապակցված են:

Ավելի պարզ ասած` կանոնավոր կերպով թթու վարունգ, թթու կաղամբ, կիմիչի` կորեական թթու և կծու կաղամբ ուտող մարդիկ նվազեցնում են իրենց «նևրոտիկությունը»:  Մատչելի ձևով դա բացատրվում է նրանով, որ թթու դրված սննդում ի հայտ եկող պրոբիոտիկները դրական փոփոխություն են ապահովում աղիքներում, իսկ դա իր հերթին ազդում է այսպես կոչված՝ «սոցիալականով պայմանավորված տագնապի զգացողության» վրա:

 

Գիտնականները անակնկալի են եկել՝ պարզելով, որ հոգեկան առողջության խնդիրները կարող են այդչափ կապված լինել ստամոքսի հետ: Իսկ աղբյուրն առաջարկում է այսուհետ ափսեի մեջ չթողնել օրինակ՝ որպես գարնիր մատուցվող վարունգը:

ԱՎԵԼԱՑՐԵՑ Davo-Adm


avatar
Դիտեք Նաև
•• Լրատվական Կայք ••
(c) 2015 Անվճար կայքերի կոնսրուկտոր - uCoz
Свободно! Свободно! Свободно! Свободно!